Bye bye Australia! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Simone Driessen - WaarBenJij.nu Bye bye Australia! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Simone Driessen - WaarBenJij.nu

Bye bye Australia!

Door: Siem

Blijf op de hoogte en volg Simone

21 Maart 2007 | Australië, Melbourne

Joehoe allemaal!

Hier mijn laatste berichtje uit Australie, wat gaat de tijd snel! Ik heb weer veel gedaan in 2 weken, dus ik vrees dat het weer een lang bericht gaat worden... Excuse me vantevoren dus!

In Adelaide had ik een geweldig hostel met gratis ontbijt en 's avonds gratis appeltaart met ijs (en daar hou ik van!!). Jummie! Daar ben ik dus een hele tijd gebleven haha.
Bij Adelaide ligt de Barossa Valley, waar erg fijne wijnen gemaakt worden. Ik ben op een wijntour geweest waar ik gedurende de dag 32 soorten wijn en port geproefd hebt. Hurlik!
In Adelaide zelf heb ik met een Nederlands meisje samen van het strand genoten, gekookt en gekletst. Erg gezellig en rustig aan.

Vanuit Adelaide ben ik 2 dagen naar Kangaroo Island geweest. De eerste dag heb ik een tour over het eiland gedaan waar ik met een bus naar alle hoogtepunten gebracht werd. Bus uit, foto maken, bus in. Voelde me echt een Japanner, maar het was precies waar ik ff behoefte aan had. We zijn naar Remarkable Rocks geweest (als je de foto's ziet weet je wat er zo "remarkable" aan is), Seal Bay (zeehonden kijken) en Admiral Arch (nog meer zeehonden). We hebben veel koala's en kangaroes gezien dus mijn dag kon niet meer stuk.
De tweede dag heb ik genoten van het feit dat ik een eenpersoons kamer had: heb me heerlijk teruggetrokken van de rest van de wereld met een fles rood, een goed boek en m'n I-pod. Heerlijke dag haha.

Terug in Adelaide had ik daardoor weer nieuwe energie en zin in m'n 3-daagse tour die de dag erna begon.
Deze tour ging via de Grampians National Park en The Great Ocean Road naar Melbourne. De groep was niet top, maar met z'n vijven hadden we het super leuk. Een Deen, een Engelsman, een Canadese en een Ierse. Super gezellig!
The Grampians was erg mooi. We hebben verschillende uitkijkpunten bezocht (je kunt dan dus ook kilometers ver kijken!) en een wandeling gemaakt. We hebben heel veel kangaroes gezien, echt leuk!
The Great Ocean Road was ontzettend gaaf. Het was een van de dingen die ik echt graag wilde zien in Australie en het was fantastisch. De foto's spreken ook hier voor zich (heb er nog ongeveer 100, voor de geinteresseerden...). Hier heb ik een helicoptervlucht gemaakt. Super gaaf, want ze namen alle tijd om de kustlijn van alle kanten te bekijken. Zo mooi! Iedere "berg", "apostel", "baai" heeft z'n eigen verhaal. Echt cool.
We hebben 230 km Great Ocean Road gereden, onder andere door regenwoud (waar ik nog even een palmboom van m'n eigen lengte geknuffeld heb) en over kliffen, vlak langs de super blauwe zee. Prachtig!
Uiteindelijk kwamen we in Melbourne aan. Met m'n reisvrienden ben ik nog lekker gaan eten en drankjes gedaan, erg gezellig. Die vrijdag ben ik zelf de stad gaan bekijken en 's avonds met ze naar de film geweest.
Zaterdag ben ik naar een kunstmuseum geweest, ook erg mooi. Eind van de middag had ik met Lyanne afgesproken (vriendin van de huisgenoot van mijn vriend... duidelijk?). Erg gezellig met haar in St. Kilda (fantastische kust-suburb van Melbourne, alleen maar leuke eettentjes, winkeltjes en strand. What more do you need?)wijntjes gedronken, heerlijk gegeten en aan een stuk door gekletst. Super gezellig!

Zondag ben ik met haar naar de Grand Prix geweest. We zouden even kijken hoe dichtbij we konden komen en uiteindelijk stonden we voor 40 euro p.p. (lang leve de studentenkorting!) vooraan langs het parcours. Wat een geluid en wat een snelheid!! Ongelofelijk. Wat een kick moet het zijn om zo'n karretje te besturen! Wij wisten natuurlijk niks van Formule 1, maar we stonden wel vooraan! haha. We stonden eerst tussen twee bochten in, dus veel actie te zien. Tegen het einde stonden we bij de finishlijn (vonden wij slim), maar zodra het afgelopen was begonnen alle toeschouwers dat parcours te bestormen... Via het ene poortje waar wij stonden... Wij stonden dus, zonder dat we het doorhadden, als eersten op the track! Zo grappig. We hebben de huldiging gezien en heel hard meegejuicht. Het mooiste was... WIJ STONDEN BIJ DE GRAND PRIX! VOOR 40 EURO! haha.
Daarna zijn we met een wijntje en hapjes naar het strand gegaan voor een echte Australische picknick bij ondergaande zon. Erg romantisch!! Hierna helaas weer afscheid genomen van Lyanne, want zij vloog de dag erna naar Nieuw Zeeland.
De dag erna ben ik naar een voorstelling van het Australisch Nationaal Ballet geweest. "Don Quixote" zoals hij hier genoemd wordt (spreek uit Don Kiejootie... apart!). Ik wist niet dat je tranen in je ogen kon krijgen van ballet... Wat prachtig! Echt heel erg goed.
Verder heb ik gewoon heerlijk van Melbourne genoten. Wat een stad! Als ie niet in Australie lag zou ik er zo kunnen wonen! Prachtige musea, altijd festivals, heerlijke winkels en leuke eettentjes (heb in de Vegie Bar gegeten Roos, super lekker!). Top!

Maar... Dit is m'n laatste dagje Melbourne, laatste dagje Australie. Morgen vlieg ik via Hongkong naar Bangkok, waar m'n grote broer al op me staat te wachten. M'n knuffelbehoefte is groot na 4,5 maand alleen reizen dus ik ga hem platknijpen, jippie!

Tot over een maand allemaal lieve mensen! Ik geniet zo ontzettend van het leven. Doen jullie dat ook?

Heel veel liefs!! x siem

• 21 Maart 2007 - 07:43

Marc:

Hey Simoon!
    Ik wordt echt zo jalours van al jouw verhalen. Wat zou ik graag weer die kant van de wereld willen zien. Geniet van je tijd in Thailand, want ook daar zul je een geweldige tijd hebben. Als ik een tip mag geven: Ga bij Changmai een bergwandeling maken. Duurt drie dagen en is helemaal geweldig!
    Geniet nog van alles en tot later! X

• 21 Maart 2007 - 08:06

Lieve Simone:

Wat kun jij ons goed mee laten genieten van je prchtige tijd in Australie. Wat een feest.
    Groeten aan Jaap en dikke kus voor jou.
    Pierre

• 21 Maart 2007 - 08:42

Broer:

tot zo!

• 21 Maart 2007 - 08:59

Edith:

hey lieve siempje wat ben je toch een stoere chick! Nog steeds aan de andere kant van de wereld te mooie dingen aan het doen! Ik wil je nu ook wel weer knuffelen hoor! Zo lang! Veel plezier met Jaap! Thailand is zo anders maar zo cool!

Liefs xxx

ps. Nederland is maar weer gewoon na 2 weken dus geniet er nog maar lekker van, wil nu al wel weer nieuwe reis maken!
    ps.2. Hebben Jochem en jij al goedkoop ticket kunnen vinden? hope so!

• 21 Maart 2007 - 09:26

Pauline:

na het lezen van al je verhalen en het zien van al je foto's krijg ik zelf steeds meer de reiskriebbels... moet alleen nog even wachten voordat ik mag en kan gaan!!
    echt zo cool wat je allemaal gedaan hebt!!
    kus

• 21 Maart 2007 - 15:16

Roos :

Siem! Vegie Bar, wat mis ik dat eten daar, mmm heerlijk. Ben jaloers dat jij zo'n mooi weer had aan de GOR, vond dat ook zo mooi alleen was het koud, brrr. Maar meis geniet lekker van je Bruder, dikke zoen

• 22 Maart 2007 - 09:12

Marion:

Super verhaal weer, wat zal ik ze missen, die prachtige stories en foto's van de andere kant van de wereld. Ik ben heel blij dat je me de gelegenheid hebt gegeven om een tijdje met je mee te reizen, ik ben wild enthousiast geworden en een van mijn dromen is nu een reis naar Nieuw Zeeland. W'll see!
    Heb nog een mooie tijd samen met je broer in Thailand en ik zou je verhalen ook nog wel eens live hier willen horen.

groetjes ook aan Jaap.

• 22 Maart 2007 - 09:31

Marlon:

Hee Siem!

Wat een prachtige foto's toch weer.. En wat doe je toch veel! Ben echt blij dat je het daar zo super hebt. Geniet ervan!!

Veel liefs, ook voor Jaap, van je nichtje!

• 27 Maart 2007 - 09:13

Yvonne En Clemens:

Lieve Simone, wat een mooie reis maak jij, geweldig toch! Nu genieten met Jaap, ook heel bijzonder zo met z'n tweetjes. Heel veel plezier en groetjes voor jullie beiden van ons.

• 27 Maart 2007 - 10:53

Jonne:

Hey lieve Siem! Heb alweer veel te lang niks van me laten horen, sorry! Wat een topstories en foto's weer! Beetje zin om met je bro Azie te verkennen? Wat goed om te lezen dat je zo aan het genieten bent! Zal strax echt wel weer wennen zijn als je weer in ons kouwe kikkerlandje bent. Maargoed, ik sta klaar voor een borrel hoor! Babe, heel veel plezier met Jaap! Dikke kus Jon

• 27 Maart 2007 - 21:05

Tante Piet:

Siem, geweldig om te lezen en je prachtige foto's te zien. Heel veel plezier samen met Jaap in Thailand en ik hoop van daaruit ook nog berichten en foto's te ontvangen. Lieve groetjes voor jullie

• 28 Maart 2007 - 13:41

Kee:

Ahhh, veel te laat je foto's bekeken. Ik ken Lianne van vroeger, nog mee gehockeyd, haha grappig! Hoop dat je een leuke tijd hebt met Jaap. Geniet ervan en tot snel he!
    xxx

• 01 April 2007 - 09:41

Roos :

Siem, wil weten hoe Azie is, update graag! Nog maar 3 weekjes meid en dan ben je weer terug, gezelligheid. Tot snel, dikke zoen

• 09 April 2007 - 14:33

Cheryl:

Hey Simone,

Wij zijn sinds afgelopen dinsdag weer terug in Nederland, en ik weet dat het een cliche is, maar er is hier echt niets veranderd, dus geniet nog even van je laatste maand in Thailand, want voor je het weet ben je weer terug!! Aan de andere kant natuurlijk ook wel heel leuk om weer terug te komen..... en iedereen weer te zien!!

Maar veel plezier!!

X Cheryl (van Whitsundays)