Na regen komt zonneschijn!
Door: Siem
Blijf op de hoogte en volg Simone
17 Februari 2007 | Australië, Cairns
Hallo lieve allemaal!
Ik probeer het kort te houden, maar heb nogal wat dingetjes gedaan intussen dus... het is toch een lang verhaal geworden!
Mijn laatste verhaal eindigde in Hervey Bay na mijn Fraser Island tour. Wat kwam er daarna? REGEN REGEN REGEN! Van waar ik zat tot het noorden van Australie was zo veel regen gevallen dat wegen geblokkeerd waren, rivieren overstroomd, krokodillen op campings etc etc. Dit werd allemaal veroorzaakt door cyclonen, maar schijnbaar is dat heel normaal. De Australiers waren niet echt onder de indruk van de waarschuwingen.
Ik zou eigenlijk een directe nachtbus naar Airlie Beach nemen maar uiteindelijk heeft het me drie dagen gekost om er te komen. Korte versie: De eerste dag kon ik maar tot Rockhampton komen. Ik kwam daar om 2.30 uur 's nachts aan. Om 3.15 was iedereen pas ingecheckt. Er was ons verteld dat er een geest door het hotel spookte... Heb niet zo goed geslapen! De dag erna kon ik tot Mackay verder reizen. Ook hier kwam ik om 2.30 uur 's nachts in het hostel aan. De raarste plek waar ik ooit geslapen heb (zo ongeveer midden in een Ierse pub...). De dag erna konden we gelukkig naar Airlie Beach. Hier had ik muizen onder m'n bed doorlopen, wat ook niet echt hielp om m'n slaap in te halen. Ik was nogal moe dus. De muizen zijn op mijn koekjes afgekomen. Dit betekent uiteraard niet dat ik geen koekjes meer eet (dat zou wat zijn!) maar dat ik ze voortaan in de keuken laat. Problem solved!
De dag erna begon de driedaagse zeiltrip rond de Whitsunday Islands. Dit was echt fantastisch. Een hoogtepunt in m'n reis. De boot was een oude raceboot, gaaf! We hadden een leuke groep met o.a. gezellige Nederlanders. Het eten was fantastisch (belangrijk!). We hebben Whitehaven Beach bezocht, bekend omdat het zo wit is en de zee zo mooi blauw-groen. Prachtig inderdaad! En mijn favoriet was het snorkelen. Ik had nog nooit eerder een koraalrif in het echt gezien. Ik zat midden in een school visjes en ik vond het fantastisch! Ondanks de regen (we hadden ook zon hoor) was het een geweldige trip!
Toen ik terug was in Airlie Beach las ik in m'n e-mail dat m'n Engelse reisvrienden uit Nieuw-Zeeland halsoverkop naar huis gegaan zijn omdat Umangs vader plotseling overleden was. Dit greep me meer aan dan ik had verwacht. Aan de andere kant besefte ik me des te meer dat we moeten genieten van het leven dus daar ga ik lekker mee door!
Na Airlie Beach ben ik naar Townsville gereisd. Hier heb ik eindelijk goed geslapen en de zon kwam weer tevoorschijn dus ik voelde me stukken beter! Vanuit hier zou ik naar Magnetic Island gaan maar heb het overgeslagen en ben zo snel mogelijk doorgereisd naar Cairns. Ik wilde niet weer ergens vast komen zitten en de voorspellingen waren niet super dus...
Vanuit Cairns heb ik een 2-daagse trip naar Cape Tribulation gedaan. Het draait daarbij om de natuur: het oudste regenwoud ter wereld (zeggen ze). Moet zeggen: het was ook echt indrukwekkend! We hebben in een stroompje gezwommen en een boottocht gemaakt over de Daintree River. Hier heb ik m'n eerste krokodil gezien: 5,5 meter lang. Wat een enorm beest! Pff. Indrukwekkend! Het hostel (Roos, PK's... Ik heb ze gezien hoor! En geroken!) lag middenin de jungle. Het strand bij Cape Tribulation is prachtig. Jullie raden nooit wat ik daar gedaan heb! Paard gereden! En weet je wat? Het was fantastisch! Haha. Door het regenwoud, open velden, riviertjes en het strand! En hard ook! Bijna in volle gallop. Ik vond het echt geweldig! Weer een hoogtepunt.
Maar! Het aller aller allergaafste in Cairns: duiken! Ik heb de afgelopen 5 dagen een duikcursus gedaan bij Pro-Dive. Eerste 2 dagen in klaslokaal en zwembad. Dat vond ik al fantastisch. Daarna 3 dagen op zee. We sliepen op de boot dus we hebben echt 3 dagen op het Great Barrier Reef doorgebracht. Alle mensen aan boord hadden dezelfde passie (of verslaving, hoe je het wil noemen) en dat was geweldig. Het duiken ging goed, geen oorproblemen of angst of wat dan ook. Gewoon genieten! Je ogen uitkijken in de onderwaterwereld! Hmm... Wat een kick! Echt waar!
Het m'n PADI Open Water gehaald en PADI Adventure. Dat houdt in dat ik 3 duiken van de 5 voor Advanced gedaan heb. Waaronder een nachtduik, een diepe duik (29,3 meter!) en een fotografie duik (check de foto's!). De nachtduik leek een beetje eng: de zee is pikzwart en de lucht ook. Maar zodra je in het water ligt is het vertrouwd. Haha, tijdens de diepe duik hebben we, voor de grap, op de bodem van de zee cola uit een blikje gedronken. Hoe cool!
Ik heb 5 dagen in een bubble geleefd waar alles om duiken draaide dus moet nu nog een beetje afkicken. Heb nog een paar dagen in Cairns om te chillen en maandag vlieg ik naar Darwin om aan m'n Outback avontuur te beginnen.
Lieverds, ik hoop dat met jullie alles goed gaat. Denk veel aan jullie. Hele dikke kus!
17 Februari 2007 - 06:53
Broer:
Goed om weer van je te horen. Je reisverslag ziet er geweldig uit en de foto's maken het nog mooier. Je ziet er stralend uit. Ik heb vorige week mijn inentingen gehaald, Thailand komt dichterbij - heb er zin an! -
17 Februari 2007 - 10:58
Edith:
hey lieve siem!!!
Wat een ontzettend mooie reis ben je aan het maken zeg! Echt heel cool om je verhalen te lezen en foto's te zien! Voor mij zijn de laatste 2 weken aangebroken! Geniet nog lekker en we moeten nog datum voor date in Rome prikken he!
xxx -
17 Februari 2007 - 11:01
Pauline:
Wat n geweldige verhalen weer zeg!!!! Die onderwater foto's zijn echt mooi, wat leuk dat het duiken zo goed gaat, heb t ook n keer gedaan en vond het toch n beetje eng, maar daar heb jij blijkbaar geen last van!!
hoop snel weer wat te horen!
kus, pauline -
17 Februari 2007 - 11:05
Jonne:
Hey wijffie! Nou, aan dat koppie van je is echt niet te zien dat je veel regen hebt gehad de laatste tijd! Ben vrij jaloers op je teint! Wat top van die zeiltocht! En dan ook nog met heerlijk eten, beter wordt het niet! Wat jammer dat je je britse travelfriends moet missen! Heb je alweer nieuwe leuke mensen ontmoet? Die pics van het duiken zijn briljant haha! Siem tussen de vissen! Meissie, we mailen snel weer en alvast heel veel plezier met je broer!
Dikke kus -
17 Februari 2007 - 12:06
Nienke:
Lieve Siem, wat een ontzettend gave foto's! Stoer dat je bent gaan duiken, geen vissenangst dus!!!Ja bent goed aan het integreren met de beestjes he, hehe. Geniet van t zonnetje! Dikke kus -
17 Februari 2007 - 21:41
Emmy:
Hallo lieverd,
Dat was weer even geleden. Ik ben blij te lezen en zien dat het nog steeds goed met je gaat. Je bent zeer ondernemend. Ben je nog niet moe?
Hier zijn het vreemde dagen. De een is enthousiast vastenavond aan het vieren, de ander is een begrafenis aan het voorbereiden, weer anderen gaan op wintersport of zijn gewoon aan het werk of aan het studeren. Je begrijpt dat zo'n fotosessie van jou ertussendoor dan welkom is.
Als je weer thuis bent wil ik graag eens uitgebreid naar je verhalen luisteren. Ik wens je straks veel plezier toe in Darwin en je tocht in de outback. Je zult daar zeker veel meer krokodillen zien. Blijf er wel een beetje uit de buurt. Wie weet zie je Dinky de zingende dingo ook nog in Stuart Wells. Die hond heeft de laatste editie van Trivial Persuit zelfs gehaald.Ik wens je goed weer toe en lekker eten en kijk weer uit naar je volgende bericht.
Liefs van je peettante. -
20 Februari 2007 - 20:19
Nicola:
Hee lieverd, mooie verhalen weer zeg! Super gave foto's en tja....duiken lijkt me inderdaad té gaaf! Geloof dat de wereld daar onder water de beste plek op deze aardbol is! Hier gaat alles goed! Heb net carnaval in Maastricht overleefd en moet morgen gewoon weer aan het coschap Keel-Neus-Oor verder. Over 3.5 week ga ik naar Engeland, dus daar kijk ik erg naar uit!
Hou je goed daar en geniet nog maar meer dan je tot nu toe al hebt gedaan!
Dikke kusssss Nicola -
23 Februari 2007 - 10:21
Marion:
Hoi Simone,
Heb je verslag nu pas gelezen en ik moet je zeggen ik lees je verslag en bekijk je foto's altijd met een big smile, ik krijg er altijd goede zin van vooral omdat ik het fantastisch vind wat je allemaal doet en meemaakt en denk dikwijls "had ik maar", maar ja ik heb het niet gedaan en het zal er waarschijnlijk ook niet van komen, maar wat zou ik willen dat onze meiden een beetje die avonturiers-spirit hadden die jij hebt, het is toch een stuk levenservaring, die niemand je ooit nog af zal nemen, benijdenswaardig hoor! Blijf genieten en ik zie uit naar je volgende verslag. -
01 Maart 2007 - 22:19
Tante Piet:
Ben weer helemaal bij met lezen en kijken. Fantastisch Siempie, de tijd van je leven. Ik zou je graag gezelschap willen houden.Dikke kus en warme knuffel -
04 Maart 2007 - 14:59
Roos :
Jeetje zie nu pas dat ik helemaal niet een reactie heb geplaatst, haha, had het wel gelezen maar vergeten kennelijk. Heb je net de Melbourne update gestuurd. Hoop dat je kakadu mooi vond, kan eigenlijk niet anders maar toch. Keep enjoyin life! Dikke zoentjes