Outback - fantastisch! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Simone Driessen - WaarBenJij.nu Outback - fantastisch! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Simone Driessen - WaarBenJij.nu

Outback - fantastisch!

Door: Siem

Blijf op de hoogte en volg Simone

05 Maart 2007 | Australië, Adelaide

Lieve allemaal,

Hier weer een update van mijn fantastische reis. Ik heb er weer een paar onvergetelijke ervaringen bij!

In Cairns heb ik nog een paar relaxdagen gehad die ik voornamelijk besteed heb aan lezen, koffie drinken en souvenirs kopen. Jippie!

Vanuit Cairns ben ik naar Darwin gevlogen. Hier was het heet en plakkerig. Ik heb bij het postkantoor m'n nieuwe I-pod opgehaald dus ben weer helemaal happy met m'n muziekjes (met dank aan lief vriendje). Ik heb een mooi museum bezocht, ben naar de bioscoop geweest en heb heerlijk Indias gegeten (alledrie de avonden dat ik in Darwin was haha. Verslavend lekkere curries daar!) Vanuit Darwin heb ik 3 tours gedaan en dat was super!

De eerste tour duurde 3 dagen: 1 dag Litchfield National Park en 2 dagen Kakadu National Park. Het is nu Wet Season in Noord-Australie wat natuurlijk betekent dat het regent. Het goede daaraan is dat alles prachtig groen is. We hebben 2 nachten gecampeerd in tenten die een halve meter boven de grond stonden. De 2e nacht was dat ook nodig want 1 bui zorgde voor 40 cm water op de camping! M'n charmante gratis regenponcho kwam tot m'n knieen en het water ook, haha. Zag er erg grappig uit!
Overdag hebben we in rockpools gezwommen (natuurlijke "baden" in stroompjes door de natuurparken) en veel gewandeld. We hebben een Jumping Croc Tour gedaan. Hierbij zit je in een bootje, een vrouw hangt een stuk vlees boven het wateroppervlak en dan springen de krokodillen tot hun achterpoten uit het water om bij het vlees te komen. Krokodillen van 3 tot 6 meter! Erg indrukwekkend! (Heb hier helaas nog geen foto's van want m'n camera werkte de 1e dag niet. Gelukkig daarna weer prima! Foto's worden gemaild door m'n nieuwe vrienden, no worries.)
Op de campings zaten honderden kikkers en padden (zelfs in de wc potten en douches. Avontuur!), honderden wallabies (kleine kangaroos), slangen, grote spinnen... Ik kan alles hebben tegenwoordig!
Kakadu was fantastisch! Zo groen! Mooie Aboriginal Rock Paintings gezien, met geweldige uitleg van onze gids. We hadden een geweldige gids, echt een leuke groep, goed eten. Echt heel erg gaaf!

Terug in Darwin heb ik met een meisje van de tour een motelkamer gedeeld. Wat een luxe, een kikkervrije kamer!

De 2de tour was een roadtrip van Darwin naar Alice Springs. Hierbij zaten we met name in de bus, want het is 1500 km in 3 dagen. We zijn toch bij een heel aantal mooie dingen onderweg gestopt, zoals Katherine Gorge (Prachtige hoge kliffen waar je met een bootje tussendoor kan varen. Mooie wandeling gemaakt ook en gezwommen bij een waterval. Gaaf!), de Daly Waters Pub (Roos ik heb de jc foto niet gevonden! Balen!), Devils Marbles (Grote rotsformaties, her en der verspreid. Vond het erg indrukwekkend!)en Aboriginal Art Galleries (begin het steeds meer te waarderen!! Heb stiekem wat kunst gekocht, whoehoe!). De tweede nacht hebben we voor het eerst in swags geslapen. Een swag is een soort extra grote slaapzak van canvas met een matras erin. Je gaat met je eigen slaapzak in de swag en slaapt zo heerlijk comfortabel in de open lucht! Fantastische ervaring, met name op een heldere nacht onder de sterren! Niet denken aan rondkruipende beessies... Was erg gaaf!

De 3de tour was de echte Outback tour. Vanuit Alice Springs zijn we de eerste dag naar Kings Canyon gereden. Hier hebben we weer in swags in de open lucht overnacht (de dingo's liepen om ons heen!). De volgende ochtend hebben we een wandeling gemaakt door Kings Canyon. Dit was echt heel erg gaaf. Het is een enorme rotsformatie met een grote kloof erin. Het is moeilijk te beschrijven. Hopelijk spreken de foto's voor zich (zo niet... ik heb er nog een paar honderd voor de geinteresseerden!). Echt prachtig!

's Middags zijn we doorgereden naar Uluru (Ayer's Rock a.k.a. die grote rode steen in de woestijn). Het was echt magisch om het in het echt te zien! We hebben zonsondergang en -opgang gekeken. De wandeling om Uluru heen gemaakt. In het Cultural Centre meer informatie en achtergrondkennis opgedaan (erg interessant!). Ik vond het fantastisch om daar te zijn. Het is zo anders in het echt dan op een plaatje. De vorm en textuur verrasten mij heel erg. Dat ding is echt mega groot haha! 's Avonds weer een zonsondergang van een ander plek gekeken. Later hebben we onze swags naar een uitkijkpunt gesleept. Dit was echt een fantastische ervaring: slapen met uitzicht op Uluru. Als ik rechtop zat zag ik Uluru, als ik ging liggen zag ik sterren. 's Ochtends om 6 uur begon de zon op te komen over Uluru en dat heb ik vanuit m'n slaapzak bekeken. What a view! What a life!! Echt geweldig!
Die ochtend hebben we een wandeling gemaakt door Kata Tjuta, beter bekend als The Olga's. Dit is een soort van Uluru maar verschillende kleinere rotsen waar je tussendoor kan lopen voor een geweldige wandeling door "Valley of the Winds". Ook heel heel heel erg gaaf!
Na de lunch zijn we terug gereden naar Alice Springs waar we tegen de avond aankwamen. Ik kon alleen nog maar eten, douchen en slapen. Zo moe!

Wat mij tijdens de roadtrip en de outbacktour opviel is dat het landschap heel anders is dan ik verwacht had. Ik had eindeloze rode zandduinen verwacht, maar het bleek hartstikke groen te zijn. Veel vegetatie! Van hier en daar een klein groen stuikje, tot bomen en groen gras overal. Heb wilde kamelen, paarden en kangaroes gezien! En werkelijk duizenden vliegen. Iedereen draagt in de outback een vliegennet omdat anders je hele gezicht vol zit. (zie mijn charmante foto's!)

De dag nadat ik in Alice Sprins aangekomen ben, ben ik al doogevlogen naar Adelaide. Ik ben uiteraard al weer aan het nadenken over de komende weken. Nog maar 3 weken in Australie, raar idee. Ga lekker rustig aandoen zodat ik uitgerust ben als ik met Jaap aan Thailand ga beginnen. Kan niet wachten om m'n grote broer weer te zien!

Veel liefs uit Adelaide. Het klinkt verwend (ben ik ook zeker) maar het is hier met 25 graden koud na 43 graden in de outback! Brr haha!

Dikke kus van deze levensgenieter!

• 05 Maart 2007 - 07:36

Oom Frits:

Een feest van herkenning, Siem. Ik kan je reis helemaal volgen, alleen hebben wij 't van zuid naar noord gedaan.
    Leuk verhaal en heel mooie foto's.
    Nog veel plezier en mooooois daar!
    Ome Frits

• 05 Maart 2007 - 08:30

Marion:

Wederom prachtig en indrukwekkend er komt geen einde aan al die schoonheid, inklusief die van jou!

• 05 Maart 2007 - 08:38

Soof:

Oh siem, dit klinkt zo gaaf en ziet er zo cool uit! Ik moet er ook echt heen! Kan me helemaal voorstellen dat je zo intens geniet! Veel plezier je laatste drie weekjes daar en veel plezier met je nieuwe avontuur met Jaap!
    Dikke kus

• 05 Maart 2007 - 10:10

Roos :

mmm ben WEER veel te jaloers, nog meer jaloersheid gaat er komen als je in Melbourne aankomt. Maar Outback ziet er fantaststisch uit, mooie pics! Dikke zoen

• 05 Maart 2007 - 10:15

Lin:

Hey meis, klinkt weer echt helemaal super!!! En ontzettend mooie foto's!! Kan me voorstellen dat je enorm aan het genieten bent! Hele dikke knuffel

• 05 Maart 2007 - 12:22

George Jentjens:

Net terug van een paar dagen in Limburg, om de verjaardag van Dorret te vieren. Als ik jouw foto's zie was het bij ons behelpen, maar ook leuk. Geniet Simone, voor je het weet ben je in Nederland weer aan de slag. Laat je sporen in iedergeval achter, dan kunnen wij al het moois in de toekomst ook nog vinden.
    Kus, ome George

• 05 Maart 2007 - 13:22

Karlijn:

Hey Siem,
    Ik heb even niet meer gekeken, en ik heb heel wat gemist zie ik!!! Ongelofelijk veel mooie foto's! En je ziet er echt goed uit! Dikke kus

• 05 Maart 2007 - 15:00

Pauline:

wat n top foto's zeg, echt onbeschrijfelijk! geniet van je laatste weken!!
    kus

• 06 Maart 2007 - 10:27

Emmy:

Hallo lieverd,
    Ik sluit me helemaal aan bij de vorige spreker. Volgens mij heb je af en toe zelfs letterlijk in onze voetsporen gestaan. Gelukkig hadden wij niet zo'n last van vliegen. Geniet meid!Ook in Adelaid is wel het een en ander te zien, maar dat zul je inmiddels ook al wel ontdekt hebben.Ik wil over een tijdje graag samen met jou naar de foto's kijken. Leuk om ervaringen uit te wisselen.
    Tot je volgende bericht.
    Liefs van je peettante.

• 06 Maart 2007 - 10:28

Emmy:

Ik was weer eens te vlug met reageren. De vorige spreker klopt niet, het was de eerste spreker.
    Emmy

• 11 Maart 2007 - 11:30

Jonne:

Hey Siempie! Even een heel snel berichtje van mij! Ik heb al veel te lang niets van me laten horen, sorry!! Wat een topverhalen en foto's weer! Het gaat zeker veel te snel voorbij of niet? Binnenkort mail ik je even wat langer! Hele dikke smakkerd en keep on enjoying!

• 11 Maart 2007 - 15:45

Willemijn:

Blijven genieten! Topfoto's! Kus Wim

• 14 Maart 2007 - 14:46

Majo:

Lieve Siem!

Wat een geweldige foto"s.
    Wat heb je een lekker kleurtje! en het hoedje staat je goed hoot!! Hier is het intussen ook een beetje lekker weer aan het worden! Fijn
    oh wat zou ik ook weer graag weg willen! De tijd vliegt zeker voor je? nog maar nu twee weekjes Australie toch! Geniet nog maar lekker daar! Hier is het nog steeds hetzelfde!!werken werken, baan zoeken, baan zoeken! ( 16 maart weer een sollicitatie!)

dikke kus majo

• 17 Maart 2007 - 13:03

Gerryv.d.Vr:

Hoi Simone,
    Allen maar genieten dus.Telepatie,ik wilde jou een berichtje sturen lukte niet,bel mama,die net jou sms kreeg dat je Margreet en Pieter ontmoet had. onze buren,weer een andere ontmoeting.zoals je ondertussen al zoveel leuke dingen mee hebt gemaakt.
    Het gaat nu snel,dat Jaap en jij samen verder kunnen.
    Een fijne tijd samen.
    groetjes van ons allen.

• 27 Maart 2007 - 21:24

Tante Piet:

Siem, volgens mij wordt die pet voor meerdere doeleinden gebruikt of heb je lange tijd niet kunnen douchen. Ik vind je foto's mooi, maar andere dierenfoto's spreken mij meer aan!! Knuffel, maar wel zonder pet!