Busje komt zo!
Door: Siem
Blijf op de hoogte en volg Simone
16 November 2006 | Nieuw Zeeland, Auckland
Hi Dudes!
Hier weer een bericht uit NZ, uit Paihia deze keer. Plaatsje aan de Bay of Islands. De afgelopen dagen heb ik me nog vermaakt in Auckland, maar na drie volle dagen van toeristische uitjes had ik het wel gezien. Ik heb nog lekker de stad bekeken, de Ferry naar vulkaaneiland Rangitoto Island genomen. Ik was zo eigenwijs om een pad te nemen dat niemand deed. Iedereen bleek op de top van het eiland geweest te zijn, behalve ik, haha! De ferry bracht me ook naar schiereiland Davenport. Leuk Victoriaans stadje met ouderwetse winkeltjes. Heb me in moeten houden om niet voor iedereen leuke spulletjes te kopen. 's Avonds ben ik dronken geworden met 7 andere Nederlanders, was ook leuk!!
Er was sprake van dat ik met twee NL meiden die ik ontmoet had in een huurauto door NZ te gaan cruisen, maar dat is niet doorgegaan. Zij hebben besloten twee NL kerels mee te nemen die ze uit Sydney kennen. Zij wilden ook gaan camperen enzo, ik mocht als vijfde mee, maar heb besloten mijn eigen plan te trekken. Ik heb meteen een tour geboekt met een bus door heel NZ (company Stray, zegt dat je wat Els?). Deze organisatie is voornamelijk gefocust op natuur en cultuur. Ze brengen me langs de mooiste plekken van NZ. Ik kan overal stoppen waar ik wil en zo lang blijven als ik het leuk vind. Ideaal dus!
Vandaag was de eerste dag met de bus. Superleuke groep van 13 mensen. We zijn van Auckland naar Paihia gereden. Onderweg zijn we gestopt om een enorme Kauri Tree te bekijken (45m hoog). Deze bomen groeien alleen in NZ. Vervolgens zijn we gestopt voor een plek waar je heel veel vissen en dolfijnen zou kunnen zien, maar dat viel een beetje tegen. Vervolgens zijn we gestopt bij een opvangcentrum voor zieke vogels. Ik heb hier een Kiwi geaait!! Cool he?! Het was een zieke, met 1 poot, maar toch. Niet bepaald een zacht beestje. Ze zijn moeilijk te spotten in het wild dus ben blij dat ik er een gezien heb en zelfs aangeraakt!
Hierna zijn we nog gestopt bij de Whangerei Waterfalls. Dit was echt een paradijslijk plaatsje. De laatste stop bracht ons naar het Hostel in Paihia. Van hieruit heb ik een wandeling gemaakt naar Waitangi, dorpje verderop, om de plaatselijke supermarkt te bezoeken.
Moet echt even kwijt: ik ben zo aan het genieten! Die bustour is fantastisch!! De omgeving hier is zo ontzettend mooi! Zo groen! Zo afwisselend! Echt helemaal top! De mensen in de bus waren ook echt leuk. Heb met mensen van allerlei nationaliteiten gekletst. Omdat je steeds een andere bus neemt, ontmoet je steeds nieuwe mensen. Ben helemaal blij met m'n keuze voor deze tour!
Moet ook nog even kwijt dat onze chauffeur/gids helemaal leuk is. Het is een ADHD Maori chick. Ze lult aan een stuk door in een prachtig NZ accent: "Yo biscuits, listen up. Get your shit together!" "There's a whole shitload of Islands here!" Ik leer het NZ al, ben trots! "No worries mate!"
Lieverds, mijn trips voor de komende twee dagen liggen al vast. Kan niet wachten! Vertel snel meer!
Oh ja, heb vanavond ook m'n eerste vega Barbie meegemaakt, was lekker!
Hele dikke zoen! Siem
Oh ja, heb vanavond ook m'n eerste vega Barbie meegemaakt, was lekker!
Hele dikke zoen! Siem
16 November 2006 - 09:19
Lin:
Hey lieverd, wat cool dat je zo aan het genieten bent!! Echt leuk om je verhaal weer te lezen! Have fun komende dagen! Ben benieuwd naar je volgende avonturen : ) !Knuf -
16 November 2006 - 14:32
Majo:
Lekker bezig Siem! Wat leuk dat je daar zo goed me de bus het land kan zien! super!
genier ervan dan ga ik weer verder als typmiep!
xxx -
16 November 2006 - 15:38
Mama:
Watkun je toch gezellig vertellen, echt leuk om te lezen! Hoe meer hoe liever wat mij betreft! Fijn dat je geniet. Lekker weer? Herfst hier!! Brr.. Big hug -
16 November 2006 - 23:52
Papa:
Hai lieffie,
Wat een gave indrukken en mooie verhalen. Kort vooral niets in en laat ons meereizen en mee beleven met jou! Jij spettert van het scherm en we genieten van hoe jij geniet. Vissen, kiwi's maori's aaien, what's next?
Dikke kus,
Papa -
18 November 2006 - 05:17
Soof:
hee siem! terwijl nederland slaapt zijn we samen online op msn, maar je reageert niet... helaas! Snel een andere keer! Wat ziet het allemaal onwijs gaaf, cool en stoer uit! Moest heel erg lachen om die foto met die maori! En wat goed dat die tour zo in elkaar zit dat je telkens een busje kan nemen wanneer je wil! Kijk nu al uit naar je volgende verhaal! Blijf lekker genieten, dikke kus! -
18 November 2006 - 13:58
Timp:
Siem, ben je nu opeens een dierenvriend geworden? Haha. Wat goed en fijn dat je daar zo geniet, ga zo door. Kom maar weer door met je nieuwe verhaal, ben benieuwd. Dikke kus. -
18 November 2006 - 15:15
Nienke:
Ziet er alweer super uit Siem!! Ik denk dat t reizen in je bloed zit, of niet?? Kom maar met nog meer mooie verhalen, echt leuk om te lezen! tot snel, via de mail! Dikke kus!!